Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kokosowe z kremem
W misce ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajka i miksujemy. Na koniec dodajemy mleko kokosowe i mieszamy aż składniki się połączą. W drugiej misce łączymy mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Suche i mokre składniki łączymy razem (do suchych dodajemy mokre), szybko mieszamy drewnianą łyżką. Foremki/papilotki do muffinek napełniamy ciastem – nakładamy 1 łyżkę, do środka wkładamy pralinkę kokosową i przykrywamy ciastem. Babeczki wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 25-30 minut.
Studzimy na kratce.
Przygotowanie kremu:
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, mleko kokosowe i serek mascarpone. Miksujemy na jednolity krem.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. Po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy pralinami kokosowymi.
Przechowujemy w lodówce!
Smacznego!