Babeczki keksowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jajko

    5 sztuk
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1,5 szklanki
  • bakalie

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • budyń waniliowy

    1 bez cukru
  • budyń czekoladowy

    1 bez cukru
  • lukier

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka i cukier. Następnie wsypywać porcjami mąkę z budyniami i proszkiem do pieczenia. Masę wymieszać z 5 łyżkami wody i bakaliami (większe kawałki podzielić) obtoczonymi w mące. Trochę większe foremki na babeczki posmarować masłem i obsypać bułką tartą i wylewać ciasto po pół foremki. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu polać lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewa19a 07.06.2012 18:57
SUPER
Justa32 17.11.2011 22:44
smaczne
MAR3STA 17.11.2011 19:09
pyszne
traktorek 24.10.2011 22:39
mniam
Natalia/tubisiek 04.10.2011 10:06
jakie ładne :)
IKrakowianka 30.07.2011 17:24
Świetny przepis
Nina7 17.07.2011 17:32
Łatwe i pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat