Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kakaowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 180 g
kakao 4 łyżki
jaja 2 sztuki
mleko 3,2% 150 ml
olej 50 ml
cukier 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 16 g (1 opakowanie)
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Dodatkowo

cukier puder
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kakaowe

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.

2. Ciasto równomiernie wykładamy do ułożonych na blaszce papilotek. Blaszkę wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut na środkowej półce piekarnika (aż babeczki ładnie wyrosną i lekko pękną). Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać z ulubioną konfiturą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.05.2016 08:58
bardzo apetyczne
krokus 08.05.2016 21:55
Szybki i smaczny przepis
wyattearp 08.05.2016 20:36
smacznie wyglądają
Edita 08.05.2016 20:09
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak