Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kakaowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 i 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko szklanka
jajko 1 sztuka
olej 1/3 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier puder 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżeczki

dekoracja

Krem: ulubiony polecam ajerkoniakowy
cukierki do posypania

Porada

Przechowywać w chłodnym miejscu!!!

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kakaowe

Kroki postępowania

1
Do dużej miski wsyp wszystkie składniki suche: mąka, proszek do pieczenia kakao sode i cukier puder. Wymieszaj. Do mniejszej miski wlej wszystkie mokre składniki jak jajko mleko i olej i wymiksuj do połączenia się składników. Do składników suchych wlewamy mokre i mieszamy łyżką. Papilotki układamy w formie do pieczenia babeczek/ muffin. i wlewamy ciasta w miare po równo. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 20 min. Wyciągamy nasze muffinki i zostawiamy do przestygnięcia.
Krok 1 - Babeczki kakaowe foto
2
Przygotowany krem (przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu), przekładamy do szprycy i dekorujemy nim muffinki/ babeczki. Ozdabiamy cukiereczkami/ posypkami i jemy
Smacznych i udanych wypieków
Krok 2 - Babeczki kakaowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kmpt 13.07.2017 20:42
Dziekuje za przepis, robilem dwukrotnie i za kazdym razem byly bardzo dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak