Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki jagodowo cytrynowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonych jagód 1,5 szk
mąki pszennej 250 g
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
domowego cukru waniliowego 1 łyżka
białego cukru 3 łyżka
sok z jednej cytryny
mleko 80 ml
maślanki naturalnej 100 ml
jaja 2
olej 100 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jagodowo cytrynowe

Kroki postępowania

1
Przygotować dwie miski, foremki silikonowe i formę do muffinek. Do jednej z misek wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, oba cukry i jagody i wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko i maślankę oraz olej i sok z cytryny i wymieszać.' Następnie dodać jajka i znowu wymieszać. Do płynnych składników wsypać suche i całość wymieszać.
Krok 1 - Babeczki jagodowo cytrynowe foto
2
Foremki włożyć we wgłębienia blachy i rozdzielić ciasto do foremek. Blachę z ciastem na babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25 minut.
Krok 2 - Babeczki jagodowo cytrynowe foto
3
( Jeżeli piekarnik źle grzeje czas należy wydłużyć o 5 minut a temperaturę zwiększyć do 180 stopni ).
Krok 3 - Babeczki jagodowo cytrynowe foto
4
Babeczki po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki jagodowo cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 26.05.2013 23:19
uwielbiam takie babeczki :P)
Janina 26.05.2013 20:20
Jak zwykle babeczki są pyszne
Megg 26.05.2013 20:07
pyszne takie babeczki :)
Renata9 26.05.2013 19:50
smaczne babeczki
Konczi 26.05.2013 18:28
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak