Babeczki czekoladowo piernikowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • cukier

    2/3 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • woda przegotowana wystudzona

    200 ml
  • olej roślinny

    200 ml
  • kakao

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • przyprawa do piernika

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Następnie dodajemy kakao i przyprawę do piernika. Przekładamy do foremek, piec w 190 stopniach z termoobiegiem przez 25-30 minut.
agaK.
Podawać można z polewą czekoladową, lukrem, różnymi posypkami lub słodkimi ozdobami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.09.2015 09:13
świetne babeczki
Aleksandra/Olcia 25.08.2015 11:08
pięknie wyrosły
Margo1 24.08.2015 09:24
Bardzo ładne babeczki
Bernadeta1 19.08.2015 18:37
smaczne słodkości do kawusi
IKrakowianka 19.08.2015 18:05
super babeczki :)
mirosława4 19.08.2015 16:09
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat