Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo piernikowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
cukier 2/3 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
woda przegotowana wystudzona 200 ml
olej roślinny 200 ml
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Porada

Podawać można z polewą czekoladową, lukrem, różnymi posypkami lub słodkimi ozdobami.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo piernikowe

Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Następnie dodajemy kakao i przyprawę do piernika. Przekładamy do foremek, piec w 190 stopniach z termoobiegiem przez 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.09.2015 09:13
świetne babeczki
Aleksandra/Olcia 25.08.2015 11:08
pięknie wyrosły
Margo1 24.08.2015 09:24
Bardzo ładne babeczki
Bernadeta1 19.08.2015 18:37
smaczne słodkości do kawusi
IKrakowianka 19.08.2015 18:05
super babeczki :)
mirosława4 19.08.2015 16:09
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak