Babeczki czekoladowo lawendowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    350 g
  • olej

    125 ml
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • cukier trzcinowy

    150 g
  • kakao

    4 łyżki
  • czekolada gorzka

    150 g
  • lawenda

    4 łyżki ekstraktu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, olej mleko i ekstrakt lawendowy mieszamy za pomocą miksera.
Gorzką czekoladę rozstapiamy. Dodajemy do ubitych składników.
Dodajemy kakao, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Znów miksujemy za pomocą miksera na jednolitą masę.
Rozgrzewamy pikarnik na 180 stopni.
Foremki na babeczki wykładamy na blachę.
Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 foremki.
Pieczemy ok 30 minut. Do tzw suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 15.11.2016 00:44
super babeczki
Renata9 14.11.2016 18:07
Fajne babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat