Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo lawendowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pszenna 350 g
olej 125 ml
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier trzcinowy 150 g
kakao 4 łyżki
czekolada gorzka 150 g
lawenda 4 łyżki ekstraktu

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo lawendowe

Jajka, olej mleko i ekstrakt lawendowy mieszamy za pomocą miksera.
Gorzką czekoladę rozstapiamy. Dodajemy do ubitych składników.
Dodajemy kakao, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Znów miksujemy za pomocą miksera na jednolitą masę.
Rozgrzewamy pikarnik na 180 stopni.
Foremki na babeczki wykładamy na blachę.
Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 foremki.
Pieczemy ok 30 minut. Do tzw suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 15.11.2016 00:44
super babeczki
Renata9 14.11.2016 18:07
Fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak