Babeczki czekoladowo-jabłkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • woda

    1/4 szklanki
  • olej

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • czekolada deserowa

    50 g
  • jabłka

    2 małe
  • cukier perlisty

    wg uznania
  • cynamon Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy cukier, wlewamy olej, mleko i wodę, dodajemy jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, jabłka obieramy i również kroimy na drobno oraz posypujemy je odrobiną cynamonu. Czekoladę i jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.. Foremki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch cukrem perlistym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 21.03.2015 06:44
fajny przepis
mamyprzepis 20.03.2015 21:07
mmm smakowicie wyglądają pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat