Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo-jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 szt
czekolada deserowa 50 g
jabłka 2 małe
cukier perlisty wg uznania
cynamon Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo-jabłkowe

Do miski wsypujemy cukier, wlewamy olej, mleko i wodę, dodajemy jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Czekoladę kroimy na drobne kawałki, jabłka obieramy i również kroimy na drobno oraz posypujemy je odrobiną cynamonu. Czekoladę i jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.. Foremki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch cukrem perlistym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.03.2015 06:44
fajny przepis
mamyprzepis 20.03.2015 21:07
mmm smakowicie wyglądają pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak