Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąki pszennej 1 szk
mąki ziemniaczanej 2 łyżka
cukru 1/2 szk
cukier waniliowy 1
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
gorzkiej czekolady. 150 g
platkow migdałowych 4 łyżka
ananas kandyzowany 100 g
olej 3 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

Kroki postępowania

1
Jajka wybić do miksera i ubić je na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach.
Gdy będą białe dodać olej nadal ubijając.
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
Zmniejszyć obroty i dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki.
Miksować aż składniki się połączą.
Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę.
Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać.
Krok 1 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe foto
2
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami ( ja miałam papilotki i kilka foremek silikonowych ).
Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Babeczki piec około 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Gotowe babeczki wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Krok 2 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe foto
3
Z tej porcji ciasta powinno wyjść 18 babeczek.
Krok 3 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 03.09.2012 20:23
uwielbiam babeczki
wedith1 23.08.2012 10:16
Cudne!
Ewa6274879 02.08.2012 21:13
pięknie wyrosły i fajne dodatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak