Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki suche

mąka pszenna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier drobny 180 gram
kakao 4 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka

Składniki mokre

mleko 2% 250 ml
masło 100 gram
aromat waniliowy 1 łyżka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe.

Wszystkie składniki suche mieszamy. W osobnej misce mieszamy mleko, aromat, jajo, rozpuszczone masło i czekoladę.
Do składników suchych dodajemy mokre delikatnie mieszając.
Foremki wypełnić do 3/4 wys. Pieczemy w 185 stopniach przez ok 20 min.\
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak