Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
banan 1 sztuka
mąka ryżowa 1/2 szklanki
mąka jaglana 1/2 szklanki
woda 1/3 szklanki
kakao 1 czubata łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej kokosowy 2 łyżki roztopionego
ksylitol 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

Jajko z bananem rozdrabniamy przy pomocy blendera. Dodajemy pozostałe składniki ( oprócz dżemu). Mieszamy na jednolitą masę. Formę na muffiny wykładam papierowymi papilotkami. Do każdego otworu nakładam po łyżce masy, następnie po łyżce dżemu, przykrywając kolejną łyżka masy. Pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak