Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI CZEKOLADOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
margaryna 125 g
jajko 2 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI CZEKOLADOWE

Kroki postępowania

1
Margarynę, 3/4 szklanki cukru, wodę i kakao podgrzewamy w garnuszku na małym ogniu.
Gotujemy do rozpuszczenia się margaryny i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
2
Białka ubijamy z dodatkiem ¼ szklanki cukru na sztywną pianę.
Krok 2 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
3
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, żółtka, wystudzoną masę czekoladową i miksujemy.
Pod koniec miksowania dodajemy pianę z białek. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką i przelewamy do silikonowych foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut.
Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia, wyciągamy z foremek i dekorujemy kolorowym lukrem.
Krok 3 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak