Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI CZEKOLADOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
mleko 2% 1 szklanka
olej 80 g
jajko 2 szt
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI CZEKOLADOWE

Kroki postępowania

1
Do przesianej przez sito mąki dodajemy cukier, proszek, cukier waniliowy i kakao. Wszystkie składniki mieszamy.
Krok 1 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
2
Do składników suchych dodajemy mleko, olej i jajka.
Krok 2 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
3
Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Krok 3 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
4
Gotowe ciasto przelewamy do silikonowych foremek.
Krok 4 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
5
Posypujemy kolorową posypką.
Krok 5 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto
6
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Krok 6 - BABECZKI CZEKOLADOWE foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 01.06.2015 11:38
Cudowne i bardzo apetyczne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak