babeczki czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    pół szklanki
  • olej

    1/3 szklanki
  • czekolada deserowa

    tabliczka
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    100 gram
  • sól

    szczypta
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę proszek do pieczenia kakao sól i startą na tarce czekoladę. Wymieszać

Spażyć rodzynki i starannie osączyć.

Jajka ubić z cukrem dodać sodę i olej zmiksować.

do jajek dodawać stopniowo mąkę z czekoladą ucierając aż masa będzie gładka. Wsypać rodzynki i wymieszać.

Wylać na wysmarowane tłuszczem formy i piec 20 minut w 180 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata3 16.11.2013 18:23
fajne, skradne jedną :)
Megg 16.11.2013 18:13
bardzo apetyczne babeczki
Iwa27 16.11.2013 17:00
wygladaja obłednie ;)
Lis 16.11.2013 16:55
Smakowite takie babeczki:)
Joannasz3190 16.11.2013 16:47
Moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat