Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki czekoladowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier pół szklanki
olej 1/3 szklanki
czekolada deserowa tabliczka
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 100 gram
sól szczypta
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki czekoladowe

Do miski wsypać mąkę proszek do pieczenia kakao sól i startą na tarce czekoladę. Wymieszać

Spażyć rodzynki i starannie osączyć.

Jajka ubić z cukrem dodać sodę i olej zmiksować.

do jajek dodawać stopniowo mąkę z czekoladą ucierając aż masa będzie gładka. Wsypać rodzynki i wymieszać.

Wylać na wysmarowane tłuszczem formy i piec 20 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 16.11.2013 18:23
fajne, skradne jedną :)
Megg 16.11.2013 18:13
bardzo apetyczne babeczki
Iwa27 16.11.2013 17:00
wygladaja obłednie ;)
Lis 16.11.2013 16:55
Smakowite takie babeczki:)
Joannasz3190 16.11.2013 16:47
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak