Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO NA BABECZKI:
mleko 1/2 szkl
olej 1/2 szkl
mąka 1 szkl
jajko 2 szt
cukier 1/4 szkl
kakao 3-4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada
margaryna 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
cukier 6 łyżek
kakao 2-3 łyżki
foremki na babeczki ok.15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki z czekolady wkładamy do rondelka, rozpuszczamy. Dobrze mieszamy i chwilę gotujemy, zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE foto
2
Ze składników na ciasto, wszystkie płynne, wymieszac razem najlepiej trzepaczką i osobno wymieszac mąkę, cukier, proszek i kakao, a następnie wsypac sypkie składniki do masy i delikatnie wymieszac.
Krok 2 - BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE foto
3
Foremki (najlepiej jednorazowe) rozstawic w blaszce (trochę luźniej niż ja gdyż się bardzo ścisneły) i wkładac po łyżce ciasta do foremek, widelcem zrobic dołki. W dołki wlewamy po łyżeczce czekolady i przykrywamy pozostałym ciastem, a na wierzch również polac łyżeczką czekolady.
Krok 3 - BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE foto
4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i nie pieczemy długo ok. 18-20 min., aby czekolada pozostała płynna. Wyciągamy babeczki z foremek i jeśli zostaje nam czekolada polewamy po wierzchu już ostygłe babeczki.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - BABECZKI CZEKOLADĄ PŁYNĄCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 22.11.2012 09:59
Zdjęcie nr 6 przedstawia wnętrze
sylwia / sytofala 21.11.2012 23:11
ciekawi mnie ich wnętrze
Lemon 21.11.2012 18:08
pycha
Marta1986 21.11.2012 16:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak