Babeczki czarno białe z czekoladą i kolorową posypką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • olej

    6 łyżek
  • cukier wanilliowy

  • mleko

    1 szklanka
  • kakao

    2-3 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • kolorowa posypka

  • polewa czekoladowa

  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i olej. Następnie łączymy składniki z obu misek. Miksujemy aby powstała gładka masa . Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać.Do foremek ja używam silikonowych nakładać po łyżeczce na przemian jasne z ciemnym . Piec w nagrzanym piekarniku około 15-20 min. w temperaturze 180 C. Po upieczeniu i wystudzeniu nakładamy polewę czekoladową i posypujemy kolorowymi cukiereczkami ,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 26.02.2014 17:04
apetyczne babeczki
Łukasz15 22.01.2013 22:33
Wyglądają super
jozefinach 11.04.2012 10:28
Pyszności.
Renata22 02.04.2012 13:03
bardzo ładnie wygladaja
jerry1 02.04.2012 11:02
mmm pycha
Jodaj 31.03.2012 15:07
pyszne :)
caralajna 29.03.2012 07:06
bardzo fajne
caralajna 29.03.2012 07:06
bardzo fajne
Mirka-Ludomila 27.03.2012 21:53
świetne
eli82 26.03.2012 17:13
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat