Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki cytrynowe z truskawką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpusy babeczek 15 sztuk
budyń śmietankowy 1,5 opakowania
mleko 2% 0,6 l
masło 1 kostka
truskawki świeże 5 sztuk
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki cytrynowe z truskawką

Ugotować budyń. W proporcji 1,5 opakowania budyniu na 0,6 litra mleka. Ostudzić. Budyń zmiksować z miękkim masłem. Dodać sok z cytryny. Truskawki umyć i pociąć na plasterki. Można użyć innych owoców. Napełnić szprycą babeczki kremem budyniowym. Udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.04.2015 09:01
świetny deser
Damiano
Damiano 17.04.2015 09:32
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak