Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki cytrynowe z dżemem malinowym i bitą śmietaną
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać.
Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać skórkę z cytryny i sok, zmiksować. Następnie dodać przesiane suche składniki i wymieszać szpatułką tylko do połączenia.
Formę na 12 muffinek wyłożyć papilotkami, rozdzielić pomiędzy nie ciasto, wyrównać. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce.
Z wystudzonych babeczek odciąć nożem "czapeczki", następnie każdą babeczkę wydrążyć delikatnie łyżeczką a w powstałe zagłębienia nałożyć dżem malinowy.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę, po koniec ubijania dodając cukier puder. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki.
Smacznego :)