Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI/ CIASTECZKA BROWNIE

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 100 g.
czekolada gorzka 100 g. ( 70 %)
czekolada mleczna 100 g.
jaja 3 szt.
cukier wanilinowy 1 op.
masło orzechowe 2 łyżki
masło 100 g.

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI/ CIASTECZKA BROWNIE

Kroki postępowania

1
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej razem z pokrojonym w kostkę masłem i masłem orzechowym.
Krok 1 - BABECZKI/ CIASTECZKA BROWNIE foto
2
Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry. Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać.
Krok 2 - BABECZKI/ CIASTECZKA BROWNIE foto
3
Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika. Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu.
Krok 3 - BABECZKI/ CIASTECZKA BROWNIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 11.02.2017 17:37
dla mnie za bardzo spieczone, ale tak to fajne :)
Grazyna0211 07.02.2017 09:12
świetny deser
Krystyna32 07.02.2017 08:17
pyszności :)
MagdalenaIC 07.02.2017 01:14
Pyszne :)
Patrycja33 07.02.2017 00:29
cudowne maleństwa! zjadłabym kilka:)
Renata9 06.02.2017 21:42
Pyszny deserek
IKrakowianka 06.02.2017 20:54
wyglądają świetnie :)
bertpvd 06.02.2017 19:28
przepiękne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak