Babeczki budyniowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • jajko

    3 sztuki
  • budyń waniliowy

    3 sztuki
  • cukier

    pół szklanki
  • śmietana 12%

    pół szklanki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki

Dodatkowo

  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki budyniowe. foto
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i mąkę tortową, cały czas miksujemy.
Krok 2 - Babeczki budyniowe. foto
Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
Krok 3 - Babeczki budyniowe. foto
Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
Krok 4 - Babeczki budyniowe. foto
Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Babeczka35
Szklanki użyłam o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek. Budynie używamy na pół litra mleka każdy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 10.04.2017 18:26
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 23:03
Pyszne babeczki.
Babeczka35 24.03.2015 14:17
Dziękuję;)
Seba 24.03.2015 09:13
pysze babeczki
Babeczka35 23.03.2015 20:48
Dziękuję;)
Konczi 23.03.2015 20:32
super wyglądają Twoje babeczki :)
Babeczka35 23.03.2015 20:16
Dziękuję i zapraszam:)
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 20:05
Izka szalejesz z tymi babeczkami - super :)
fotoviderek 23.03.2015 19:41
Babeczki jak malowane :)
cukiereczek 23.03.2015 19:32
ciekawe babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat