Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki budyniowe.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

jajko 3 sztuki
budyń waniliowy 3 sztuki
cukier pół szklanki
śmietana 12% pół szklanki
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki

Dodatkowo

cukier puder 2 łyżki

Porada

Szklanki użyłam o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek. Budynie używamy na pół litra mleka każdy.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki budyniowe.

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i mąkę tortową, cały czas miksujemy.
Krok 1 - Babeczki budyniowe. foto
2
Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
Krok 2 - Babeczki budyniowe. foto
3
Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
Krok 3 - Babeczki budyniowe. foto
4
Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki budyniowe. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 10.04.2017 18:26
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 23:03
Pyszne babeczki.
Babeczka35 24.03.2015 14:17
Dziękuję;)
Seba 24.03.2015 09:13
pysze babeczki
Babeczka35 23.03.2015 20:48
Dziękuję;)
Konczi 23.03.2015 20:32
super wyglądają Twoje babeczki :)
Babeczka35 23.03.2015 20:16
Dziękuję i zapraszam:)
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 20:05
Izka szalejesz z tymi babeczkami - super :)
fotoviderek 23.03.2015 19:41
Babeczki jak malowane :)
cukiereczek 23.03.2015 19:32
ciekawe babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak