Babeczki biszkoptowe bez glutenu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 duże
  • ksylitol

    do smaku
  • budyń waniliowy

    1 op.
  • mąka ryżowa

    1-2 łyżki
  • masło

    do smarowania foremek
  • wiórki kokosowe

    do posypania foremek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Całe jajka ubić z ksylitolem na jasną puszystą masę.
Krok 2 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Dosypać sypki budyń, najlepiej przesiany przez sitko.
Krok 3 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Dodać mąkę ryżową drobnomieloną.
Krok 4 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Krótko zmiksować do połączenia składników.
Krok 5 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Silikonowe foremki natłuścić miękkim masłem i posypać wiórkami kokosowymi lub mąką ryżową.
Krok 6 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Napełnić masą do połowy foremek.
Krok 7 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
Foremki ustawić na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-165*C.
Piec 10-12 minut, po czym wyjąć blaszkę i odstawić babeczki do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 07.04.2016 20:56
fajny pomysł, wyglądają bardzo lekko
cukiereczek 07.04.2016 19:37
delikatne,puszyste,idealne
Adamorek 07.04.2016 18:50
do tego pycha kremik i mamy mistrzowski deser
Babeczka35 07.04.2016 18:47
Bardzo pyszne:)
Ola1984 07.04.2016 17:25
Ślicznie wyglądają :) Idealne do kawki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat