Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki biszkoptowe bez glutenu

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 duże
ksylitol do smaku
budyń waniliowy 1 op.
mąka ryżowa 1-2 łyżki
masło do smarowania foremek
wiórki kokosowe do posypania foremek

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki biszkoptowe bez glutenu

Kroki postępowania

1
Całe jajka ubić z ksylitolem na jasną puszystą masę.
Krok 1 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
2
Dosypać sypki budyń, najlepiej przesiany przez sitko.
Krok 2 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
3
Dodać mąkę ryżową drobnomieloną.
Krok 3 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
4
Krótko zmiksować do połączenia składników.
Krok 4 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
5
Silikonowe foremki natłuścić miękkim masłem i posypać wiórkami kokosowymi lub mąką ryżową.
Krok 5 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
6
Napełnić masą do połowy foremek.
Krok 6 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto
7
Foremki ustawić na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-165*C.
Piec 10-12 minut, po czym wyjąć blaszkę i odstawić babeczki do ostygnięcia.
Krok 7 - Babeczki biszkoptowe bez glutenu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 07.04.2016 20:56
fajny pomysł, wyglądają bardzo lekko
cukiereczek 07.04.2016 19:37
delikatne,puszyste,idealne
Adamorek 07.04.2016 18:50
do tego pycha kremik i mamy mistrzowski deser
Babeczka35 07.04.2016 18:47
Bardzo pyszne:)
Ola1984 07.04.2016 17:25
Ślicznie wyglądają :) Idealne do kawki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak