Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bananowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 3 szt
mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
masło 1/2 szklanki
jogurt naturalny 3/4 szklanki
jajko 1 szt
mleko kilka łyżeczkiłyżek
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bananowe

Dojrzałe banany dokładnie rozgniatamy widelcem- polewamy sokiem z cytryny i mieszamy z roztopionym, schłodzonym masłem, jogurtem oraz jajkiem.
Składniki suche- czyli mąkę, cukier i sodę mieszamy w oddzielnym naczyniu.
Składniki mokre łączymy z suchymi- gdy masa jest za gęsta dodajemy kilka łyżek mleka.
Nakładamy masę do foremek na babeczki i wkładamy do rozgrzanego do 170- 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 06.04.2015 19:50
Ladne babeczki.
Zdzisław 05.04.2015 14:33
takie słodkości uwielbiam zjeść
Ania321 05.04.2015 13:50
Świetne babeczki :)
Mniam 05.04.2015 11:23
Lubię takie, bo są smaczne i w miarę szybko się robi.
Krystyna32 05.04.2015 09:08
apetyczne babeczki
Babeczka35 05.04.2015 07:34
Super te babeczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak