Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier brązowy 150 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 2
mąka 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
cynamon 0,5 łyżeczki
maślanka 75 ml
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bananowe

Masło, cukier, cukier waniliowy i jajka ubić na puszystą masę.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą i cynamonem.

Banany rozgnieść widelcem i dodać do nich maślankę.

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Dodać do nich drobno rozkruszone orzechy i rozlać do foremek babeczkowych. Piec 20minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 14.12.2011 13:22
bananowe to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak