Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki agrestowe pod bezą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 120 g
cukier 200 g
mąka 120 g
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
agrest
sól 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
białko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki agrestowe pod bezą

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy w misce lub mikserem, dodajemy połowę cukru i dalej ucieramy na gładką mase.
Krok 1 - Babeczki agrestowe pod bezą foto
2
Następnie dodajemy jajko, po połączeniu składników wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do foremek lub pailotek i do każdej papilotki na wierzch położyć kilka kulek agrestu.
Krok 2 - Babeczki agrestowe pod bezą foto
3
Białka ze szczypta soli ubić na sztywną pianę, dodawac stopniowo cukier cały czas ubijając. Na koniec dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną i ubić razem.
Krok 3 - Babeczki agrestowe pod bezą foto
4
Pianę wykładać do wypełnionych muffinek. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do ok 160 stopni i pieczemy ok 35 minut.
Krok 4 - Babeczki agrestowe pod bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.10.2013 21:24
Były pyszne
Róża1 05.10.2013 10:34
wspaniałe babeczki:-)
Danost 09.02.2013 21:42
pysznosci
Amellia 05.02.2013 09:36
super
Konczi 05.02.2013 07:38
uwielbiam Twoje babeczki są cudne i smaczne
Magula 04.02.2013 21:53
ja miałam jeszcze trochę zamrożonego a robiłam porządki w lodówce to się znalazl
Monika58 04.02.2013 21:33
ale smakowite :)
Alex_M 04.02.2013 20:12
swietne babeczki :)
angelika14 04.02.2013 20:08
świetne babeczki, szkoda, że nie mam agrestu
Pyszota 04.02.2013 20:05
rewelacja
gosia56 04.02.2013 19:51
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak