Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkiego masła 300 g
cukru pudru 150 g
cukru waniliowego 1 opakowanie
soli szczypta
żółtko jajek 4
mąki pszennej 300 g
SKŁADNIKI NA MASĘ ORZECHOWĄ
mielonych orzechów włoskich 150 g
mleko 125 ml
cukru 200 g
masła 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI

Zagnieść kruche ciasto, wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem. Piec w temp. 190 stopni na złoty kolor.
Mleko, zmielone orzechy i cukier zagotować aż masa zgęstnieje. Odstawić do schłodzenia. Masło utrzeć i połączyć z masą orzechową. Upieczone babeczki wypełnić masą i udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.08.2011 12:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak