Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczka z owocami i bezą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

margaryna 1/2 kostki
mąka krupczatka 2/3 szkl
cukier puder 2 łyżki
woda zimna 3-4 łyżki

środek

śmietana 30% 1/2 szkl
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
cukier kryształ 3 łyżki
wiśniówka 2 łyżki

dodatkowo

owoce sezonowe 1 szkl (wiśnie, maliny, truskawki)

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczka z owocami i bezą

Kroki postępowania

1
Z mąki, cukru, margaryny i wody zagnieść ciasto. Wykleić nim dwie foremki o średnicy 13 cm. Śmietanę kremówkę ubić, dodać żółtka i cukier - zmiksować. Dodać mąkę i wiśniówkę, wymieszać. Dodać owoce.
Krok 1 - Babeczka z owocami i bezą foto
2
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do foremek wyklejonych ciastem wlać masę, a na wierzch wyłożyć pianę.
Krok 2 - Babeczka z owocami i bezą foto
3
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Przestudzić w uchylonym piekarniku.
Krok 3 - Babeczka z owocami i bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 27.05.2015 17:10
bosko wygląda
Grazyna0211 11.01.2015 15:31
ale pyszności
Wiesława1 11.01.2015 12:25
pyszne babeczki
cukiereczek 11.01.2015 11:11
słodki pomysł
VioletoweKucharzenie 11.01.2015 10:01
ale kolorowo i pięknie!
Anna133 11.01.2015 09:03
świetna ta pianka ci wyszła !
aisoglam 11.01.2015 00:38
Apetycznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak