Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczka wielkanocna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
masło 100 gram
mąka pszenna 1 szkl
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
olejek migdałowy 2 krople
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier kryształ 3/4 szkl
Do ozdoby: puder, kulki cukrowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczka wielkanocna

Kroki postępowania

1
Masło ubijamy mikserem na puch. Powoli dodajemy po jednym całym jajku, wsypujemy cukier cały czas ubijając.
Krok 1 - Babeczka wielkanocna foto
2
Gdy cukier się rozpuści, wsypujemy mąkę z proszkiem i powoli dalej ubijamy mikserem.
Krok 2 - Babeczka wielkanocna foto
3
Dodajemy majonez razem z jogurtem, olejek i mieszamy
Krok 3 - Babeczka wielkanocna foto
4
Foremkę smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni i pieczemy do tzw suchego patyczka. U mnie ok 45 minut. Dekorujemy wg uznania. Smacznego
Krok 4 - Babeczka wielkanocna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 18.03.2016 16:12
Apetyczna babka :)
Ela15 24.04.2015 09:41
ładnie wyszła
Smaczna_B 09.04.2015 15:54
ładna babeczka:)
Katarzyna59 06.04.2015 18:54
piękna babeczka
mirosława4 06.04.2015 18:14
przepyszna :)
IKrakowianka 06.04.2015 18:04
śliczna i pyszna
irenka 06.04.2015 17:07
śliczna babeczka ,na pewno pyszna
Konczi 06.04.2015 14:18
wygląda uroczy, pewnie była pyszniutka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak