Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczka czterokolorowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier 1,5 szkl
jaja 6 szt
masło 200 g.
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżka
mak 4 łyżki
kakao 2 łyżki
kisiel truskawkowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczka czterokolorowa

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodawać olej i porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Krok 1 - Babeczka czterokolorowa foto
2
Podzielić na 4 części, do jednej dodać kakao, do drugiej mak, a do trzeciej kisiel.Przełożyć do formy najpierw ciasto z makiem, zrobić w nim rowek, dodać ciasto kakaowe, później cisto bez dodatków i na wierz ciasto z kisielem.
Krok 2 - Babeczka czterokolorowa foto
3
Piec 50-60 minut.
Krok 3 - Babeczka czterokolorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.10.2013 17:37
smaczne ciasto
Seba 23.10.2013 08:51
fajne ciasto
Melania 19.08.2013 21:28
Świetny placek do herbaty :)
Bernadeta1 19.07.2013 11:16
takie ciasto lubię
monisia1977 11.05.2013 06:45
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak