Babcine korniszonki

Babcine korniszonki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    2 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • cukier

    0,5 szklanki
  • woda

    3 (przegotowana)
  • ogórki

    1 małe
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babcine korniszonki

Wodę i ocet zagotowac dodac cukier, ziele angielskie, pieprz i listki laurowe. Gorącą zalewą zalac oczyszczone i umyte ogórki. Pozostawic na 2 tygodnie. Zlac zalewę i przygotowac nową (ocet może byc nieco słabszy i rez jeszcze zalc korniszony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

szajba2 05.05.2011 19:09
jak babcine to już je lubię
Barbara55 19.04.2011 15:55
co na to dziadek?
Goya 12.04.2011 17:21
smaczne:)
rakow2
rakow2 03.01.2011 15:51
babcia wie co dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat