Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcina zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 l
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
kostka rosołowa 2 szt
pieprz
sól
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
smietana 18% 3 łyżki
pomidory z zalewy 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Babcina zupa pomidorowa

Do letniego rosołu drobiowego może być także z włoszczyzną, dodajemy koncentrat pomidorowy i stawiamy na palniku, po chwili wlewamy pomidory domowe ze słoika, doprawiamy czosnkiem, pieprzem i solą, gotujemy na małym ogniu, w trakcie wrzucamy kostkę rosołową, na koniec zaprawiamy gęstą śmietaną i babcina zupka pomidorowa gotowa, tą wersję u mnie podaje się z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 10.03.2014 17:57
pycha taka najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak