Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcina grochówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 sztuki
mąka 2 łyżki
tłuszcz
majeanek
sól
pieprz
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa 2 laski
Kucharek przyprawa uniwersalna
wędzonka 1 1/2 l
Liść laurowy suszony Prymat
groch 3 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Babcina grochówka

Groch moczymy na noc. Na drugi dzień gotujemy. W bulionie gotujemy warzywa pokrojone w kostkę. Dodajemy boczek i kiełbasę, groch. Połwę grochu miksujemy razem z pomidorami i dodajemy do zupy. Gotujemy. Grochówkę zaprawiamy zasmażką, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 23.06.2011 10:45
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak