Baba ziemniaczana

Baba ziemniaczana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 kg
  • cebula

    2
  • jaja

    2
  • mąka pszenna (łyżki)

    3
  • mąka ziemniaczana

    3
  • czosnek ząbki

    3
  • wędzonka

    30-40 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Baba ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć i lekko odsączyć. Grzyby namoczyć i pokroić w kostkę. Cebulę i wędzonkę pokroić i podsmażyć na tłuszczu, dodając na koniec grzyby, a następnie połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać mąkę oraz jaja. Masę dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i wyłożyć do wysmarowanej masłem brytfanny. Piec w gorącym piekarniku ok 1 godz.. Podawać z surówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

ewelina/bunia 06.02.2012 22:14
super
szajba2 21.08.2011 18:21
może być
Barbara55 28.06.2011 17:39
można by spróbować
rakow2
rakow2 21.02.2011 14:57
baba jak się patrzy
stokrotka 22.11.2010 18:34
pychotka
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:13
super przepis
strzelec02 24.09.2010 15:15
Uwielbiam .
rosik93 12.07.2010 12:55
lLubię takie babki
elwal
elwal 11.07.2010 00:15
Właśnie wczoraj robiłam swoją własną babkę ziemniaczaną :)
Zofia12 09.06.2010 13:02
Baba też jest super, polecam, ja bardzo lubię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat