Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba z białek z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mak 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko 1 sztuka
masło 12,5 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Baba z białek z makiem

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z cukrem na gładką masę i dodajemy mąkę
Krok 1 - Baba z białek z makiem foto
2
Dodajemy suchy mak i delikatnie mieszamy
Krok 2 - Baba z białek z makiem foto
3
Następnie dodajemy jabłko starte na tarce
Krok 3 - Baba z białek z makiem foto
4
Na sam koniec dodajemy roztopione masło, całośc delikatnie mieszamy
Krok 4 - Baba z białek z makiem foto
5
Do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy masę. Pieczemy w piekarnku w 180 stopniach przez ok 45 min.
Krok 5 - Baba z białek z makiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.01.2015 17:20
Fajna babka;)
Grazyna0211 30.01.2015 12:32
fajny pomysł na wykorzystanie białek
pestka 30.01.2015 12:19
bardzo smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak