Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba na oleju z kakao

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 Szt
olej 3/4 Szkl
cukier 1 Szkl
mąka tortowa 2 Szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Baba na oleju z kakao

Jajka ubić z cukrem na puszystą gładką masę. Dodać olej. Wymieszać mikserem Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do formy na babkę wykładać naprzemiennie ciasto jasne i ciemne. Pięć ok 1 godz w 180st. Po wystudzeniu polać lukrem lub czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.12.2016 13:44
piękna baba
Ela15 21.10.2016 09:55
pięknie wyrosła
ania2610 05.03.2016 20:57
świetna babka, pięknie wyrosła!
bryndzia93 05.03.2016 19:59
Na pewno smaczna babka :)
Bernadeta1 05.03.2016 19:10
ale pięknie wyszła ta babka i na pewno [pyszna
Czyki 05.03.2016 16:35
Idealna na zbliżające się święta:) pysznie
Benita 05.03.2016 15:47
Wspaniała baba
mirosława4 05.03.2016 15:39
piękna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak