Baba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • cukier

    40 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • margaryna

    30 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • mleko

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę dokładnie zmiksować mikserem. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodawać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Na sam koniec dodać pianę ubitą z białek. Wszystko dokładnie zmiksować. Następnie przelać otrzymaną masę do formy natłuszczonej margaryną i obsypanej bułką tartą. Całość piec w 180 st. do otrzymania złotego koloru. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 30.07.2013 22:29
oj tak do kawusi najlepsza
w mojej kuchni 28.07.2013 18:08
dobra baba do kawusi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat