Azjatycki dorsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 sztuka
  • wiórki kokosowe

    2 łyżka
  • jaja

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżka
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżka
  • cynamon Prymat

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy widelcem. Do jajka dodajemy wiórki kokosowe, curry Prymat, szczyptę cynamonu oraz szczyptę pieprzu cayenne. Rybę obtaczamy w mące, a następnie moczymy w jajku z przyprawami. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z surówka z modrej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.03.2013 16:26
takiego nie jadłam, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat