Ayran-napój turecki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200 ml
  • jogurt bałkański

    200 ml
  • woda zimna

    200-300 ml
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • mięta

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurty z wodą mieszamy dokładnie. Ja użyłam do tego blendera z końcówką do ubijania, tak aby otrzymać piankową konsystencję. Całość doprawiamy do smaku wedle upodobania. Mięta nie jest konieczna, ale doskonale uzupełnia smak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 20.06.2016 23:40
dokładnie tak
bartek8585 02.05.2016 09:42
Uwielbiam. idealny na upalne dni i do pikantnych orientalnych potraw.
MałaMi89 27.04.2016 23:47
Coś nowego dla mnie :)
as28 27.04.2016 21:11
ciekawy pomysł muszę spróbować
gusia1000 27.04.2016 21:04
Nie piłam tego.
noninka77 27.04.2016 18:13
Ciekawy przepis.
marcia7 27.04.2016 17:12
ciekawy, muszę spróbować
Katrina.u 27.04.2016 17:06
coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat