Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AYRAN do kebabu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 litra
sól 1 łyżeczki
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: AYRAN do kebabu

Jest to napój turecki, który pija się do posiłków. Zwłaszcza do kebabu.
Wodę wkładamy do zamrażarki żeby ją bardzo mocno schłodzić (MUSI BYĆ LODOWATA). Stopniowo dodajemy wodę i sól do jogurtu. Całość miksujemy. Dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.02.2013 14:06
Czasami w krajach bałkańskich podaje się podobny napój z wodą gazowaną, co dość dziwnie smakuje, oraz dodatkiem mięty ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak