Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokadowe jajeczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
awokado 2 szt
ryż biały 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Awokadowe jajeczka

Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po ok 8 min wyjmujemy studzimy i obieramy. Przecinamy na pół wyciągamy żółtka. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy. Do ryżu dodajemy żółtka i pokrojone w kosteczkę awokado. Wszystko dokładanie mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem białym do smaku. Masę chłodzimy i napełniamy nią jajka. Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 02.03.2013 00:44
bardzo ciekawe wkomponowanie awokado
agam26 01.03.2013 10:00
wyglądają pysznie
cukiereczek 01.03.2013 09:34
jak zawsze bardzo pomysłowe
Magula 01.03.2013 09:33
fajny pomysł, też kiedys robiłam bez ryzu
paulina2157 01.03.2013 08:57
robiłam podobne ale bez ryżu chętnie wypróbuje ten wariant

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak