Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem

Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • cebula dymka

    1 szt.
  • jajko

    1 szt
  • kiełbaska

    1 szt
  • liście szpinaku

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Przygotować wszystkie składniki.
Awokado przekroić na pół wzdłuż. Wyjąć pestkę.
Ja używam kiełbaski frankfurterki.
Krok 2 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Awokado od spodu delikatnie przeciąć w najbardziej zaokrąglonym miejscu - aby stabilnie leżało.
Krok 3 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Składniki do farszu posiekać, jajko wbić do szklanki i rozbełtać widelcem.
Krok 4 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Część posiekanych składników włożyć do awokado. Posolić i popieprzyć. Zalać jajkiem.

Krok 5 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopni 10 minut (aż się jajko zetnie).
Krok 6 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
Podawać z grzankami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

22.02.2017 22:12
Nic jeszcze nie robiłam z awokado, więc czas spróbować wedle tego przepisu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat