Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
jajko 1 szt
kiełbaska 1 szt
liście szpinaku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Awokado przekroić na pół wzdłuż. Wyjąć pestkę.
Ja używam kiełbaski frankfurterki.
Krok 1 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
2
Awokado od spodu delikatnie przeciąć w najbardziej zaokrąglonym miejscu - aby stabilnie leżało.
Krok 2 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
3
Składniki do farszu posiekać, jajko wbić do szklanki i rozbełtać widelcem.
Krok 3 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
4
Część posiekanych składników włożyć do awokado. Posolić i popieprzyć. Zalać jajkiem.

Krok 4 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
5
Wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopni 10 minut (aż się jajko zetnie).
Krok 5 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto
6
Podawać z grzankami
Krok 6 - Awokado zapiekane z jakiem, kiełbaską i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 22.02.2017 22:12
Nic jeszcze nie robiłam z awokado, więc czas spróbować wedle tego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak