Awokado zapiekane z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić je wzdłuż na pół, usunąć pestkę i wydrążyć środek tak, aby było więcej miejsca na jajko. Do każdej połówki wbić jajko. Wstawić awokado do piekarnika i zapiekać je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe danie posolić oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 01.03.2017 13:03
kulinarne pyszności
berys18 28.02.2017 07:20
świetny pomysł na śniadanie
Ola1984 27.02.2017 10:11
Bardzo lubię :) Często serwuję sobie takie śniadanie :)
Wiesława1 27.02.2017 08:04
Świetna propozycja
Babeczka35 27.02.2017 07:06
Uwielbiam:)
jagoda5913 27.02.2017 00:13
super pomysł
Janina 26.02.2017 22:35
Fajny pomysł;))
Renata9 26.02.2017 22:28
Bardzo smaczne śniadanko :-)
Łukasz15 26.02.2017 20:00
To coś dla mnie
Konczi 26.02.2017 19:24
Pyszna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat