Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado zapiekane z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado zapiekane z jajkiem

Awokado dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić je wzdłuż na pół, usunąć pestkę i wydrążyć środek tak, aby było więcej miejsca na jajko. Do każdej połówki wbić jajko. Wstawić awokado do piekarnika i zapiekać je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe danie posolić oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 01.03.2017 13:03
kulinarne pyszności
berys18 28.02.2017 07:20
świetny pomysł na śniadanie
Ola1984 27.02.2017 10:11
Bardzo lubię :) Często serwuję sobie takie śniadanie :)
Wiesława1 27.02.2017 08:04
Świetna propozycja
Babeczka35 27.02.2017 07:06
Uwielbiam:)
jagoda5913 27.02.2017 00:13
super pomysł
Janina 26.02.2017 22:35
Fajny pomysł;))
Renata9 26.02.2017 22:28
Bardzo smaczne śniadanko :-)
Łukasz15 26.02.2017 20:00
To coś dla mnie
Konczi 26.02.2017 19:24
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak