Awokado zapiekane w szynce parmeńskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • szynka parmeńska

    8 plastrów
  • suszone pomidory

    3 kawałki
  • oliwa z suszonych pomidorów

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na 8 równych części. Pomidory suszone pokroić w paski. Na każdym kawałku awokado położyć pasek pomidora, a następnie zawinąć w plaster szynki parmeńskiej. Spiąć wykałaczką. Wierzch posmarować oliwą.
Ułożyć zawinięte kawałki awokado na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat