Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
awokado
2 szt -
krewetki (20 dag)
1 puszka -
mandarynka
2 szt -
seler naciowy
2 gałązki -
sok z cytryny
6 łyżeczek -
sałata
3 liście -
koperek
1 gałązka -
majonez
0,5 szklanki -
jogurt naturalny
2 łyżki -
keczup
1 łyżka -
chili Prymat
1 szczypta -
sól
1 szczypta -
whisky
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Awokado z krewetkami
Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, keczupem, whisky, chili Prymat oraz solą. Sałatkę polać sosem, wymieszać i wypełnić nią wydrążone połówki awokado. Układać na talerzach przybranych sałatą i koperkiem.
Komentarze (3)