awokado z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 sztuki
  • krewetki koktajlowe

    250 gram
  • papryczka chili

  • sok z limetki

  • kolendra

  • sól

  • majonez

    1 łyżka
  • czosnek

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado trzeba przekroić na pół, delikatnie wydrążyć miąższ. Zmiksować z łyżką majonezu, papryczkę chilli trzeba drobno pokroić i dodać do miąższu, doprawić solą, pieprzem i sokiem z limetki.
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, wrzucić krewetki, smażyć około minuty, energicznie mieszając.
Gdy krewetki wystygną trzeba wymieszać je z masą z awokado.
Jeśli zachowaliśmy wydrążone skórki, można je napełnić farszem. Dobrze smakuje z nachos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika111 13.04.2012 19:53
Fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat