awokado z cykorią, grejpfrutem i orientalnym sosem śliwkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki kalifornijskie

    8 szt
  • Brendy

    50 ml
  • cykorie

    4 szt
  • kiełki słonecznika

    100 g
  • sałata lodowa

    1/2 szt
  • biały sezam łyżka

    1 szt
  • czarny sezam łyżka

    1 szt
  • awokado

  • grejpfrut

    2 fioletowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos: wszystkie składniki z wyjątkiem oleju słonecznikowego zagotować i bardzo dokładnie zmiksować. Po ostudzeniu dodać olej i dokładnie wymieszać.

Suszone śliwki namoczyć w brandy, a następnie delikatnie wymieszać z cząstkami awokado, grejpfruta i kiełkami słonecznika. Ułożyć na drobno porwanej sałacie lodowej i delikatnie polać sosem. Resztę sosu rozlać dookoła sałatki i posypać uprażonym na patelni sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tika4444 28.04.2011 08:47
jak by ktoś zrobił, to bym spróbowała
Tika4444 28.04.2011 08:46
jak by ktoś zrobił, to bym spróbowała
Tika4444 28.04.2011 08:45
jak by ktoś zrobił, to bym spróbowała
gosia561 10.04.2011 19:39
ale fotka
Barbara55 14.11.2010 15:42
słabe
MAŁGORZATA108 30.06.2010 17:56
Palce lizać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat