Awokado nadziewane tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 puszki
  • jogurt naturalny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jestem zaskoczona, jak dobrze te smaki się łączą.

Propozycja dla tych, którzy nie mogą lub nie chcą jeść chleba.

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy pestkę. Część miąższu z samego środka wyciągamy łyżeczką i wkładamy do małej miseczki. Dodajemy jogurt, tuńczyka i przyprawiamy solą i pieprzem. Więcej przypraw naprawdę nie potrzeba. Jedynie proponuję ewentualnie posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Powstałą pastę przekładamy do awokado. Dobrze, jeśli kilka minut postoi, żeby smaki się "przegryzły".

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kokoszka 05.02.2017 20:44
uwielbiam awokado w każdej postaci
[email protected] 05.02.2017 20:21
Wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat