Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado nadziewane tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
jogurt naturalny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado nadziewane tuńczykiem

Jestem zaskoczona, jak dobrze te smaki się łączą.

Propozycja dla tych, którzy nie mogą lub nie chcą jeść chleba.

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy pestkę. Część miąższu z samego środka wyciągamy łyżeczką i wkładamy do małej miseczki. Dodajemy jogurt, tuńczyka i przyprawiamy solą i pieprzem. Więcej przypraw naprawdę nie potrzeba. Jedynie proponuję ewentualnie posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Powstałą pastę przekładamy do awokado. Dobrze, jeśli kilka minut postoi, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 05.02.2017 20:44
uwielbiam awokado w każdej postaci
edytazaw89@wp 05.02.2017 20:21
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak