Awanturka - pasta z wędzonej ryby i twarogu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szprotki

    1 puszka
  • twaróg półtłusty

    250 g
  • cebulka

    1 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyźka
  • szczypiorek

  • ogórek konserwowy

    1 szt.
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę i twaróg wymieszać i rozgnieść (np. widelcem lub zblendować) na jednolita masę.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać trochę zalewy z puszki lub dodać więcej majonezu.
Wstawić pastę na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Używać do smarowania pieczywa samodzielnie, lub jako dodatek do kanapek.

Smacznego :)
Jacek Obszarny
Do zrobienia pasty można wykorzystać różne wędzone ryby: szprota, makrelę, tuńczyka itp. Mogą być zarówno świeżo wędzone, jak i z puszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 30.04.2016 19:40
chętnie wypróbuję :)
Bernadeta1 30.04.2016 13:04
smaczna pasta na kanapki
IZABELA29 30.04.2016 11:43
Ciekawe danie
AZgotuj 30.04.2016 10:52
no taka awanturkę to ja lubię :)
Ola1984 30.04.2016 09:36
Wygląda smakowicie :) Zamawiam taką na śniadanie :)
RenataZ-et 30.04.2016 08:21
super pomysł na pyszną pastę
Anna169Hosz 30.04.2016 08:09
Oj awanturki to ja lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat