Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szprotki
1 puszka -
twaróg półtłusty
250 g -
cebulka
1 szt. -
majonez
2 łyżki -
musztarda
1 łyźka -
szczypiorek
-
ogórek konserwowy
1 szt. -
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać trochę zalewy z puszki lub dodać więcej majonezu.
Wstawić pastę na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Używać do smarowania pieczywa samodzielnie, lub jako dodatek do kanapek.
Smacznego :)
Do zrobienia pasty można wykorzystać różne wędzone ryby: szprota, makrelę, tuńczyka itp. Mogą być zarówno świeżo wędzone, jak i z puszki.![]()
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się