Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awanturka - pasta z wędzonej ryby i twarogu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki 1 puszka
twaróg półtłusty 250 g
cebulka 1 szt.
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyźka
szczypiorek
ogórek konserwowy 1 szt.
sól i pieprz

Porada

Do zrobienia pasty można wykorzystać różne wędzone ryby: szprota, makrelę, tuńczyka itp. Mogą być zarówno świeżo wędzone, jak i z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Awanturka - pasta z wędzonej ryby i twarogu

Rybę i twaróg wymieszać i rozgnieść (np. widelcem lub zblendować) na jednolita masę.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Gdyby pasta była zbyt sucha, można dodać trochę zalewy z puszki lub dodać więcej majonezu.
Wstawić pastę na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Używać do smarowania pieczywa samodzielnie, lub jako dodatek do kanapek.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 30.04.2016 19:40
chętnie wypróbuję :)
Bernadeta1 30.04.2016 13:04
smaczna pasta na kanapki
IZABELA29 30.04.2016 11:43
Ciekawe danie
AZgotuj 30.04.2016 10:52
no taka awanturkę to ja lubię :)
Ola1984 30.04.2016 09:36
Wygląda smakowicie :) Zamawiam taką na śniadanie :)
RenataZ-et 30.04.2016 08:21
super pomysł na pyszną pastę
Anna169Hosz 30.04.2016 08:09
Oj awanturki to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak