Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aspirynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

w przepisie

Przepis i sposób przygotowania na: Aspirynki

Ciasto: 1/2 kg mąki, 1 margaryna, 8 dkg cukru pudru, 4 żółtka, powidło
Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i przesianym cukrem, dodać żółtka, zarobić ciasto, rozwałkować, kieliszkiem wycinać małe kółeczka i posmarować na wierzchu lukrem.

Lukier: 2 białka, 20 dkg cukru pudru
Białka utrzeć z cukrem, aby cukier się dobrze roztarł i by była biała masa. Po upieczeniu przełożyć powidłem i skleić 2 kółeczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna205 10.06.2010 13:23
uwielbiam te ciasteczka:) często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak