Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Asłatka grejpfrutowa z miętą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
lemoniada 250 ml
świeża mięta 2 łyżki
grejpfrut kilka sztuk duże

Przepis i sposób przygotowania na: Asłatka grejpfrutowa z miętą

Lemoniadę,sok z cytryny oraz wcześniej posiekaną miętę wymieszać, wlać do naczynia i zamrozić. Grejpfruty przeciąć na połówki, wyjąć miąższ do salaterki. Pomarańcze obrać ze skórek, podzielić na cząstki, zdjąć błonki i pokroić na kawałki. Wymieszać obydwa owoce. Na wierzchu położyć kostki zamrożonej lemoniady. Udekorować całymi listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.03.2012 07:50
pycha
anja3107 31.08.2011 11:14
super
Krzysztof42 22.03.2011 16:20
asłatki jeszcze nie jadłem
Puszek 20.01.2011 09:06
Pierwszy raz słyszę o takim połączeniu mięty i grejfrutu. Muszę kiedys wypróbowac :)
christopher1 16.09.2010 21:37
Smakowita
Katarzyna/kate1980 13.05.2010 18:08
fajna sałatka tylko ja osobiście nie lubię mięty, więc zrobię ją bez

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak