Aroniówka Piotra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • spirytu

    0/5 litra
  • wódka

    0/5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Aronię po pierwszym mrozie zasyp cukrem, na nastepny dzień zalej alkoholem. Odstaw na 3 miesiące. W tym okresie, przynajmniej co 3 dni, potrząsaj naczyniem z nalewką, aby cukier się rozpuścił. Po przefiltrowaniu, trzymać w ciemnym, zimnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 06.11.2013 17:09
smaczna naleweczka
bejciu24 09.01.2011 12:06
Muszę sprawdzic ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat